ΥΠΕΞ: Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη φιλία των λαών μας συμβάλει η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Ως συμβολή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη φιλία των λαών Ελλάδας-Τουρκίας χαρακτηρίζει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα όπως τονίζει σε ανακοίνωση του, προς την ίδια κατεύθυνση θα συμβάλουν και τα εγκαίνια τον Σεπτέμβριο του ιστορικού κτηρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Σμύρνη που είχαν αναβληθεί λόγω της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Χαιρετίζουμε το γεγονός της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Α. Μητρετώδη και Δ. Κούκλατζη, μετά από σχεδόν 5 μήνες αδικαιολόγητης κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης. Η απόφαση αυτή των τουρκικών Αρχών είναι θετική και θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη φιλία των λαών μας.

Προς την ίδια κατεύθυνση θα συμβάλει και η τέλεση τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, των επίσημων εγκαινίων του ιστορικού κτηρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Σμύρνη, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τον παρελθόντα Μάρτιο.

Οι συνεχείς προσπάθειες του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ελλάδος στην Τουρκία απέδωσαν. Ο μεγάλος κερδισμένος αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η διπλωματία.

 

Όπως έχει ανακοινωθεί, στη 01:00 το πρωί της Τέταρτης μεταβαίνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε αεροπορική στρατιωτική βάση έξω από την Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.  Ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης αναμένονται στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 03.00.