Η συγγραφέας Χρύσα Σπυροπούλου στην 9η Διεθνή Έκθεση Παλαιών Βιβλίων

xrysa-spyropoulou

Στην 9η Διεθνή Έκθεση Παλαιών Βιβλίων, που διοργανώνει ο δήμος Μπέγιογλου στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης από 17 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου 2015, θα παραβρεθεί η συγγραφέας Χρύσα Σπυροπούλου.

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ. η συγγραφέας θα δώσει ομιλία με θέμα «Αναζητώντας την ταυτότητα του συλλέκτη παλαιών βιβλίων» με αφορμή το βιβλίο της  Το μυστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Συγγραφέας νεανικών μυθιστορημάτων, η Χρύσα Σπυροπούλου στα δύο πρόσφατα βιβλία της (Το μυστήριο της Κωνσταντινούπολης, 2015 και Αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας, 2013) καταπιάνεται με την ιστορία και τη μυθολογία, το μυστήριο και την περιπέτεια, τους φιλικούς δεσμούς ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους.

Η Χρύσα Σπυροπούλου γεννήθηκε το 1957 στις Σέρρες. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα. Είναι σχολική σύμβουλος φιλολόγων. Ασχολείται με την κριτική βιβλίου και συνεργάζεται με εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια γράφει περιπέτειες και αστυνομικές ιστορίες για νέους.