Βίντεο με τον ύποπτο της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική αστυνομία

Φωτογραφίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν καθαρά τον πιθανό δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης της Πρωτοχρονιάς  στο κλαμπ Ρέινα που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους και τον τραυματισμό 65,  έδωσε στην δημοσιότητα η τουρκική αστυνομία τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο καταζητούμενος πιστεύεται ότι είναι 25 χρονών και προέρχεται από χώρες της κεντρικής Ασίας, πιθανώς από το Ουζμπεκιστάν ή το Κιργιστάν, χωρίς να αποκλείουν και την πιθανότητα να είναι από την Ξινγιάνγκ της ανατολικής Κίνας. Μάλιστα οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να ανήκει στην ίδια ομάδα που αιματοκύλισε τον περασμένο Ιούνιο το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Νωρίς τη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ρέινα. Όπως συμπεραίνουν εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το βίντεο της επίθεσης, ο δράστης φαίνεται να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος στη χρήση όπλων. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης που κράτησε επτά λεπτά, άλλαξε έξι γεμιστήρες και πυροβόλησε πάνω από 180 φορές. Αρχικά ανέβηκε στον πάνω όροφο του κλαμπ πυροβολώντας αδιακρίτως και στη συνέχεια κατέβηκε κάτω όπου πυροβολούσε στο κεφάλι ακόμα και θαμώνες που ήταν πεσμένοι στο έδαφος. Στη συνέχεια πήγε στην κουζίνα και έμεινε εκεί για περίπου 13 λεπτά πριν να αλλάξει ρούχα, αφήνοντας το παλτό του (όπου βρέθηκαν 500 τουρκικές λίρες) και ξεφύγει μέσα στον πανικό που επικρατούσε στο κλαμπ. Απομακρύνθηκε από την περιοχή με ταξί και σύμφωνα με την μαρτυρία του οδηγού δεν είχε χρήματα να πληρώσει.

Πληροφορίες από Sabah, Hürriyet και ΙΗΑ