Τουρκικός όμιλος ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές της ΣΕΚΑΠ

Ο όμιλος SEBA Group από την Τουρκία προκρίθηκε στην Β’ Φάση του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η ΑΤΕbank για την πώληση του ποσοστού συμμετοχής του 50.36% στην Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος “ΣΕΚΑΠ” Α.Ε., γνωστοποίησε η τράπεζα.

Εκτός από τους Τούρκους, στο διαγωνισμό προκρίθηκαν μεγάλοι όμιλοι της αγοράς καπνού από την Ινδία, Κροατία, Μεγ. Βρετανία, Ν.Κορέα καθώς και μια ελληνική εταιρεία.

1. Adris Grupa D.D. (Κροατία)
2. British American Tobacco (BAT) (Μεγ. Βρετανία)
3. Bommidala Enterprises Pvt. Ltd (Ινδία)
4. Ηλίας Παπαδόπουλος Α.Ε.
5. Imperial Tobacco Group Plc (Μεγ. Βρετανία)
6. KT&G Corporation (Ν. Κορέα)
7. SEBA Group (Τουρκία)

Η ΣΕΚΑΠ ιδρύθηκε το 1975, έχει έδρα και τις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη και δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία και διάθεση τσιγάρων. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα σημάτων στην ελληνική αγορά, όπως τα BF, Cooper, BF κ.α. Το 2010 πραγματοποίησε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 36 εκατ. ευρώ (53,2 εκατ. ευρώ το 2009) και είχε ζημίες 18,5 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2010 απασχολούσε 296 εργαζόμενους, μειωμένους κατά 79 σε σχέση με τις 31/12/2009.

Στη δεύτερη φάση οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν ενημερωτικό υπόμνημα με στοιχεία της ΣΕΚΑΠ, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και να διεξάγουν περιορισμένο ειδικό έλεγχο (Due Diligence) μέσω διαδικασίας αίθουσας πληροφοριών (Data Room). Στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά συνοδευόμενη από εγγυητική επιστολή.
Σύμβουλος πώλησης για την ATEbank ενεργεί η Deloitte.