Τουρκία: Επιδοτεί με 6.000 δολάρια τις πτήσεις τσάρτερ από 13 χώρες

turkey-antalya

To υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας θα εφαρμόσει πρόγραμμα ενίσχυσης για να ξεπεραστούν οι απώλειες στον τουριστικό κλάδο από τα προβλήματα στη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες.

Το υπουργείο θα επιδοτήσει τα τουριστικά πρακτορεία που μεταφέρουν τουρίστες από 13 χώρες, όπως η Ρωσία, το Ιραν και η Ουκρανία, με πτήσεις τσάρτερ. Έτσι, τα πρακτορεία θα λάβουν 6.000 δολάρια για κάθε πτήση.

Το μέτρο λαμβάνεται προκειμένου να αποφευχθούν ακυρώσεις πτήσεων και κρατήσεων και για να μειωθούν περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στον κλάδο, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Η επιδότηση αυτή καλύπτει 13 χώρες, τις εξής: Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβία, Λευκορωσία, Ουζμπεκιστάν, Αρμενία, Ρωσία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Ουκρανία, Γεωργία, Καζακστάν, Κιργιζία και Ιράν.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι διάφορα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων σε Gazipaşa-Alanya, Αττάλεια, Νταλαμάν, Αλικαρνασσό και Σμύρνη, περιλαμβάνονται στην κάλυψη του πακέτου βοήθειας.

Τα τουριστικά πρακτορεία χρειάζεται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να λάβουν πιστοποίηση ότι δικαιούνται την επιδότηση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Τα τουριστικά πρακτορεία που πραγματοποιούν πτησεις τσάρτερ με τουλάχιστον 100 επιβάτες από τις 13 χώρες προς τα προαναφερθέντα αεροδρόμια θα επωφεληθούν από την επιδότηση, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: tornosnews.gr