Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Ιωάννινα

Το πηγαινέλα των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων στην Ελλάδα συνεχίζεται καθώς η χώρα μας αποτελεί πλέον μια σημαντική τουριστική αγορά στην γειτονική χώρα. Σήμερα μια μεγάλη αποστολή Τούρκων τουριστικών πρακτόρων μελών της πανίσχυρης Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας της Tursab, βρίσκεται στα Τρίκαλα προκειμένου να γνωρίσουν τα τουριστικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής και στη συνέχεια θα πάνε για τον ίδιο λόγο στα Ιωάννινα.

Χθες καθ’ οδόν για τα Τρίκαλα σταμάτησαν στην Θεσσαλονίκη όπου στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace τους έγινε επίσημη υποδοχή από τον αντιδήμαρχο τουρισμού Σπύρο Πέγκα, τον Τούρκο πρόξενο Τουργκούτ Μπιλτεκίν, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Τέλη Θωμόπουλο, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Στέφανο Χατζημανώλη τον διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Νίκο Σαπουντζη και τον διευθυντή του ξενοδοχείου Γιάννη Ασλάνη.

Καλωσορίζοντας τους ο Τούρκος πρόξενος αναφέρθηκε με ενθουσιασμό για την Θεσσαλονίκη σε σημείο που εξέπληξε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους ενώ είπε πως η πόλη θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για να δεχτεί ακόμη περισσότερους Τούρκους τουρίστες. Επίσης ανακοίνωσε ότι σε λίγες εβδομάδες τελειώνει η ανακαίνιση του μουσείο του Κεμάλ και αυτό θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα προς την Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Πέγκας και ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που γίνεται για την προβολή της Θεσσαλονίκης στην Τουρκία και στα τουριστικά πλεονεκτήματα της πόλης. Επίσης τους κάλεσαν να επισκεφτούν το περίπτερο της Θεσσαλονίκης στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης που θα πραγματοποιηθεί την άλλη βδομάδα.

Πηγή: facebook.com/omorfa