«Τουρκικό διαβατήριο»: Προβολή ταινίας με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος

«ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ» (TURKISH PASSPORT)
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, 19:30
Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης Aποθήκη 1, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη

Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν προβολή της ταινίας «Τουρκικό Διαβατήριο» (Turkish Passport) με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, 27 Ιανουαρίου.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία των διπλωματών που εργάζονται στις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι έσωσαν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την παροχή τουρκικών διαβατηρίων με στόχο να είναι υπό την προστασία του τουρκικού κράτους και να εξασφαλίσουν τη μετάβασή τους στην Τουρκία.

Η ταινία έχει κερδίσει διάφορα βραβεία και έχει προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων το Φεστιβάλ των Καννών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Moondance, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Yosemite, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Golden Glove στην Αττάλεια.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων μέχρι τις 26/1/2017 μέσω του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας (T: 2310  965 087) και η επίδειξη ταυτότητας κατά την είσοδο.