Τουρκική Κουζίνα στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων στη Θεσσαλονίκη

Worldchefs Congress

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων «Worldchefs Congress & Expo 2016» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στα 85 χρόνια της ιστορίας του, το συνέδριο θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε μεσογειακή χώρα. Η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί 1.000 επαγγελματίες του κλάδου που θα παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους και καταξιωμένους στην παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα σεφ, θα γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου και θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς μαγειρικής υψηλού επιπέδου.

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθένας από τους οποίους θα καταδείξει μία διαφορετική πλευρά της παγκόσμιας γαστρονομίας.

CemErol_AylinOneyTan

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι και δύο ειδικοί της τουρκικής κουζίνας, η Aylin Oney Tan, γνωστή αρθρογράφος γεύσης σε εφημερίδες (όπως Hurriyet Daily News) και περιοδικά και ο γνωστός σεφ και δάσκαλος μαγειρικής Cem Erol. Οι δύο προσκεκλημένοι θα μιλήσουν με θέμα «Τραχανάς και σαλέπι: Μυστικά συστατικά της τουρκικής κουζίνας» (Tarhana & Sahlep: Secret Ingredients of Turkish Cuisine).

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων απαρτίζεται σήμερα από 100 μέλη – επίσημες εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων που εκπροσωπούν πάνω από 10 εκατομμύρια επαγγελματίες σεφ σε όλο τον κόσμο. Η World Association of Chefs Societies είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο Αρχιμαγείρων που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1928 στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. Είναι ένας μη κυβερνητικός επαγγελματικός οργανισμός αφιερωμένος στη διατήρηση και τη βελτίωση των γαστρονομικών προτύπων της παγκόσμιας κουζίνας, στόχους που επιτυγχάνει μέσω της ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των διεθνών μελών της. Το αποκορύφωμα των δράσεων της αποτελεί το διετές παγκόσμιο συνέδριο, που έχει αναχθεί σε σήμα κατατεθέν της Ομοσπονδίας.

Χώρος Διεξαγωγής
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης