Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες στην Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και προβολή της Ελλάδας στην Τουρκία

 

Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού διοργανώνουν ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip) στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής, από τις 12 και έως τις 15 Απριλίου 2016.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού, στο οποίο συμμετέχουν επτά από τους σημαντικότερους tour operators της Τουρκίας, είναι η προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών και Τούρκων πολιτιστικών ταξιδευτών προς τις συγκεκριμένες περιοχές και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη και η εξέλιξη της τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας.

Επίσης, στις 12 Απριλίου, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, πραγματοποίησε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης εκδήλωση προβολής της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, μέσω παρουσίασης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην τουρκική τουριστική αγορά.

Oι προωθητικές τουριστικές δράσεις είναι στο πλαίσιο της Κοινής Διακήρυξης Ελλάδας- Τουρκίας για τη συνεργασία στον Τουρισμό που υπέγραψε η αν. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Τούρκος ομόλογός της Μαχίρ Ουνάλ στη Σμύρνη τον περασμένο Μάρτιο, κατά το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία