Τουρισμός: Αποστολή Τούρκων δημοσιογράφων στα νησιά του Ιονίου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας οργανώθηκε 5μελής δημοσιογραφική αποστολή. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από 8 ως 14 Ιουνίου και τα μέλη της επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι.

Η αποστολή αποτελείτο από τους: Murat Köksal -Διευθυντή έκδοσης του ‘’ATLAS’’, του μεγαλύτερου τουριστικού περιοδικού της Τουρκίας με μηνιαία κυκλοφορία 52.000 τεύχη, Eyüp Özel- Διευθυντή έκδοσης του θεματικού περιοδικού ‘’YACHΤ MAGAZINE’’ με 25.000 αναγνώστες, Muhammed Yılmaz – Υπεύθυνο Προγράμματος του τηλεοπτικού δικτύου ‘’HABER TÜRK’’ και Κivanç Tunçbaş – Εικονολήπτη του δικτύου ‘’HABER TÜRK’’. – Θα προβάλουν το αφιέρωμα στην εκπομπή «Airport TV Program», η οποία προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο ‘’HABER TURK’’ και είναι πρόγραμμα το οποίο προσελκύει μεγάλα τμήματα του τηλεοπτικού κοινού, – και τον Can Berk Polat, ανώτερο στέλεχος του Tour Operator ‘’SETUR’’, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους, ανερχόμενους και βραβευμένους Τ.Ο. της Τουρκίας.
Το δίκτυο των πρακτορείων του επεκτείνεται σε όλη την Τουρκία και διεθνώς. Απευθύνεται σε μεσαία και υψηλά εισοδηματικά στρώματα με κύριο κίνητρο διακοπών την αναψυχή και την πολυτέλεια.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της στρατηγικής της για το άνοιγμα της Τουρκικής αγοράς, έχει πραγματοποιήσει και άλλες δράσεις όπως φιλοξενία στην Κέρκυρα το 2015, 18 Τούρκων πρακτόρων και Tour Operators καθώς και ηλεκτρονική προβολή μέσω της Google, προκειμένου να ενισχυθεί ο οδικός τουρισμός και από τη χώρα αυτή. Ήδη από το 2016 έχουμε σε όλο το Ιόνιο αλματώδη αύξηση του τουριστικό ρεύματος και οι δράσεις μας κατατείνουν, ώστε τα επόμενα χρόνια να αυξηθούν στο βαθμό που αρμόζει σύμφωνα με τα μεγέθη των Τούρκων εξερχομένων τουριστών», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, υπεύθυνος Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπ.Γαλιατσάτος.