Το Κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου στο «Jazz+Πράξεις 2017»

Με το Κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου θα ανοίξει το φετινό «Jazz+Πράξεις 2017» την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 21.30 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Ο ήχος της πολίτικης λύρας συναντά την τζαζ και τη σύγχρονη μουσική και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μαγευτικό. Το Sokratis Sinopoulos Quartet αποτελείται από τους: Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα), Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο), Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο) και Δημήτρη Εμμανουήλ (ντραμς) και θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στο οποίο οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου, σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, δημιουργούν μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος, γεννημένος το 1974 στην Αθήνα, έχει μια μακρά πορεία στη μουσική, με σπουδές παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής και δημοτικού τραγουδιού. Αν και έχει ασχοληθεί με πολλά όργανα, το ενδιαφέρον του τράβηξε η πολίτικη λύρα, στα 14 του χρόνια. Συνεργάζεται με πολλά σχήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το Υπουργείο Πολιτισμού τον έχει τιμήσει με το Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών. Εκτός από τις μουσικές-ερμηνευτικές ενασχολήσεις, ο Σωκράτης Σινόπουλος έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και παραγωγός στις δραστηριότητες του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

To συνολικό πρόγραμμα του Jazz+Πράξεις 2017

Πέμπτη 8 Ιουνίου ώρα 21.30
Sokratis Sinopoulos Quartet

Παρασκευή 9 Ιουνίου ώρα 21.00
-Αλεξάνδρα Λέρτα-Βασίλης Στεφανόπουλος «InDuologue»
-Dinosaur –Αποκλειστική εμφάνιση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Σάββατο 19 Ιουνίου, ώρα 21.30
Enrico Rava Quartet –Αποκλειστική εμφάνιση

Τιμές εισιτηρίων. Τιμή εισιτηρίου ανά βραδιά: 10 ευρώ. Τιμή ενιαίου εισιτηρίου (για όλο το τριήμερο): 22 ευρώ.