«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ …» Η Κρήτη συναντά την Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη

kriti-smyrni

Μια βόλτα στο Κουμ Καπί στα Χανιά… μαντινάδες από Τουρκοκρητικούς! Στην προβλήτα της Σμύρνης, δίπλα στο τραμ… μουσικές και τραγούδια από εστουδιαντίνες της πόλης! Μια στιγμή της ιστορίας έρχεται να αλλάξει τα πάντα… Τα πάντα; Όχι. Γιατί πατρίδα είναι η μνήμη! Κι ας ακούγεται ο Ερωτόκριτος τώρα στο Κορδελιό και το Σμυρνέικο Μινόρε στη Θεσσαλονίκη… Ο τόπος άλλαξε, μα η μουσική πάντα θα ενώνει!

Κρήτη και Σμύρνη… δύο τόποι με έντονους ιστορικούς δεσμούς, σταθμοί της Δράσης “Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά”. Το βραβευμένο μουσικό video του Ερωτόκριτου με τη συμμετοχή 77 καλλιτεχνών και το μουσικό video – αφιέρωμα / ντοκυμαντέρ στη Σμύρνη με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες, γίνονται παράσταση και μεταφέρονται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, με σημαντικούς συντελεστές και πλούσιο οπτικό υλικό.

Ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, η Αρετή Κετιμέ, η Fide Köksal, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιώργος Μπαγιώκης, ο Μάνος Πυροβολάκης και άλλοι ερμηνευτές και σημαντικοί σολίστ όπως οι Κωστής Αβυσσινός, Κυριάκος Γκουβέντας, Πάνος Δημητρακόπουλος, Βαγγέλης Καρίπης, Τάκης Φραγκούς, Γιώργος Παππάς και πολλοί άλλοι, μας μεταφέρουν νοερά στον μύθο και στη γοητεία μιας άλλης εποχής, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια από την Κρήτη, τη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κοράης Δαμάτης
Σκίτσα: Soloup

Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης τραγούδι, λύρα
Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή τραγούδι, πιάνο
Αρετή Κετιμέ τραγούδι, σαντούρι
Fide Köksal τραγούδι
Δημήτρης Μπάσης τραγούδι
Γιώργος Μπαγιώκης τραγούδι
Μάνος Πυροβολάκης τραγούδι, λύρα

Μουσικοί:
Κωστής Αβυσσινός, Κυριάκος Γκουβέντας, Πάνος Δημητρακόπουλος, Βαγγέλης Καρίπης, Γιώργος Παππάς, Τάκης Φραγκούς

Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1)
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 | Ώρα 21:15

Τιμές εισιτηρίων: Διακ. 35 ευρώ, Α’ θέση 30 ευρώ, Β’ θέση 25 ευρώ, Γ’ θέση 20 ευρώ, 15 ευρώ μαθητικά, φοιτητικά & ανεργίας

Περισσότερες πληροφορίες:
Τ. 2310 895 800 | email: info@tch.gr
http://www.tch.gr/
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων
http://www.ticketservices.gr/el/ThessalonikiConcertHall/