«Φράκαρε» το τελωνείο από Tούρκους τουρίστες

Μικρό και λειψά στελεχωμένο αποδεικνύεται το Τελωνείο της Χίου για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες τούρκους τουρίστες που καθημερινά επισκέπτονται το νησί της μαστίχας.

φωτογραφία: chiosnews.com

Από το περασμένο Σάββατο όταν ξεκίνησαν οι διακοπές τους με αφορμή το Μπαϊράμι (κάτι σαν το δικό μας Πάσχα) το οποίο διαρκεί από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου καθημερινά φτάνουν στη Χίο περί τα 500 άτομα.

Μάλιστα χθες ο αριθμός έφτασε στα 700 άτομα που χρειάστηκε να περιμένουν ακόμα και 2 ώρες  για να εξυπηρετηθούν, ενώ ρεκόρ αφίξεων αναμένεται να σημειωθεί το σαββατοκύριακο.

Την ανεπάρκεια των χώρων του τελωνείου στην αυξημένη κίνηση που παρουσιάζει, επισημαίνει με επιστολή του στον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης ζητώντας «την άμεση παρέμβαση από πλευράς του Υπουργείου, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο Τελωνείο της Χίου».

Να θυμίσουμε πάντως ότι πρόσφατα είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Χίου χωρίς να ληφθεί απόφαση, πρόταση ιδιωτικής εταιρείας για επισκευή και συντήρηση της προσκείμενης στο τελωνείο παλιάς Ιχθυόσκαλας για τη δημιουργία καταστήματος αφορολογήτων ειδών που θα περιελάμβανε και την αναβάθμιση του κτηρίου του τελωνείου, για την οποία διαφωνεί ο εμπορικός κόσμος του νησιού.