Συνεργασία Επιμελητηρίων Λέσβου-Σμύρνης για τις σχολικές εκδρομές

Το Επιμελητήριο Λέσβου

Πρωτοκόλλο Συνεργασίας θα υπογράψουν αύριο στη Μυτιλήνη το Επιμελητηρίο Λέσβου με το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης. Τα δυο επιμελητήρια θα συνεργαστούν ώστε σχολεία από την Τουρκία να επισκέπτονται στις σχολικές τους εκδρομές την Λέσβο χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες της έκδοσης βίζας και χωρίς οι Τούρκοι μαθητές να πληρώνουν το αντίτιμο της βίζας κάτι που αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στο να επιλέξουν την Ελλάδα για την εκδρομή τους.

Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από το Επιμελητήριο Λέσβου να πεισθούν οι αρμόδιες αρχές να χαλαρώσουν τις διαδικασίες για τους Τούρκους μαθητές ώστε πιο εύκολα να επιλέγουν την Λέσβο για την σχολική τους εκδρομή.

Το Επιμελητήριο Λέσβου σκοπεύει τώρα να κάνει μια σειρά προωθητικών ενεργειών στην Τουρκία προκειμένου τα σχολεία να γνωρίσουν τα τουριστικά πλεονεκτήματα του νησιού και να το επιλέξουν για την σχολική τους εκδρομή.

Η εκδήλωση υπογραφής του πρωτοκόλλου θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου.