Συναυλία του İstanbul’dan Mektup και προβολή του ντοκιμαντέρ “87 Dakika”

Το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας, στην Αθήνα διοργανώνει συναυλία του μουσικού σχήματος «İstanbul’dan Mektup» και προβολή του ντοκιμαντέρ «87 Dakika» του İlkay Yıldız την Τρίτη 30 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα).

Το 1930 ξεκίνησε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας της ελληνικής ομάδας Λαίλαπας με την τουρκική Karşıyaka. Όμως διήρκησε μόνο 3 λεπτά, καθώς αναβλήθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Το 2014 ο συγκεκριμένος αγώνας επαναλήφθηκε και ολοκληρώθηκε. Το ντοκιμαντέρ «87 Dakika» που αντλεί το θέμα του από το γεγονός αυτό, ως παράδειγμα για τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των δυο χωρών, συμμετείχε και απέσπασε βραβεία σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ.

To μουσικό σχήμα «İstanbul’dan Mektup» δημιουργήθηκε το 1997 από τους Derya Türkan και Σωκράτη Σινόπουλο. Έχει στο ενεργητικό του μέχρι σήμερα, δύο δισκογραφικές δουλειές και πολλές εμφανίσεις σε Ευρώπη και HΠΑ παρουσιάζοντας ορχηστρικές μελωδίες από την πλούσια παράδοση της Istanbul. Τα τελευταία χρόνια στο σχήμα εντάχθηκαν οι ταλαντούχες τραγουδίστριες Dilek Türkan και Κατερίνα Παπαδοπούλου. Στο ρεπερτόριο του το μουσικό σχήμα προσέθεσε και την ερμηνεία τραγουδιών. Στη συναυλία θα ακουστούν αγαπημένες μελωδίες της İstanbul, ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και χορευτικά κομμάτια όπως χασάπικο και συρτό.

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας για κρατήσεις θέσεων:
210 72 33 133 ή 215 5605210
info@goturkey.gr ή info@r-u.gr