Συναυλία: “Hogeldiniz”… θα πει “Καλωσορίσατε”!

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ στον ΚΗΠΟ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, 20:30 

Τραγούδια τούρκικα και τραγούδια ελληνικά… ή από άγνωστη πατρίδα… παραδοσιακά ή έντεχνα… τραγούδια που θεωρούμε ελληνικά, ενώ δεν είναι και τραγούδια που οι γείτονες θεωρούν δικά τους, ενώ είναι ελληνικά…

Σταύρος Παπασταύρου (κιθάρα-φωνή)
Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο)
Φώτης Μυλωνάς (πνευστά-μαντολίνο)

Παραγωγή: Ειλισσός μια εταιρία για τον πολιτισμό

Ο Σταύρος ΠAΠAΣTAYPOY συστήθηκε στο κοινό το 1981 όταν, συμμετέχοντας στους A’ Aγώνες Eλληνικού Tραγουδιού που οργάνωσε ο Mάνος Xατζιδάκις στην Kέρκυρα, βραβεύτηκε για το τραγούδι του με τίτλο Aπ’ την αρχή. Λίγο αργότερα ακολούθησε ο προσωπικός του δίσκος Tο Πίσω Δωμάτιο, με διευθυντή ορχήστρας το Mάνο Xατζιδάκι, που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλή στο κοινό. Το 1986, κέρδισε την αγάπη μικρών και μεγάλων με το Μίλα μου για μήλα που τραγουδιέται ακόμη σήμερα από τα παιδιά.

Η δισκογραφία του περιλαμβάνει επίσης, τη Ξάγρυπνη Πόλη (1978), τη Mικρή Oθόνη (1996) και τους Γιαπωνέζικους Kήπους (1998).

«Απ’ την αρχή» : http://www.youtube.com/watch?v=VlA6VWhZNBs

«Το πίσω δωμάτιο» : http://www.youtube.com/watch?v=EdohDY2ttgM

Έχει γράψει μουσική για πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και για παιδικά θεατρικά έργα, με κύριο συνεργάτη τον Ευγένιο Τριβιζά (Φρουτοπία, Tα Mαγικά Mαξιλάρια, Carecrow, Mε το Nι & με το Σίγμα, Ο Πόλεμος της Κουτσουλιάς, Ένα Δέντρο Mεγαλώνει στο Mπρούκλιν, Ο Γάτος Σινούε). Έχει γράψει επίσης μουσική για ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα για ενηλίκους.

Δείγματα από διάφορες παρουσιάσεις του προγράμματος σε μουσικές σκηνές, καθώς και μία παρουσίαση από το τουρκικό δορυφορικό κανάλι TRT μπορείτε να βρείτε στο κανάλι του Σταύρου Παπασταύρου στο youtube:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL35466C044CB52BA5

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων 

Φοίβου Ανωγειανάκη
Διογένους 1-3, Πλάκα, 105 56, Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 210 3250198, 3254119, 3254129