Συνάντηση Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης με τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki-ypourgeio

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας και κυρίως στον εμπλουτισμό των διμερών σχέσεων σε οικονομικό-εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο αναφέρθηκαν σήμερα στη συνάντηση τους στο Διοικητήριο η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Orhan Yalman Okan.

Αναφέρθηκαν επίσης στον τουρισμό και μίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μείζον θέμα που είναι η προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι τα ελληνικά νησιά, η Μακεδονία και η Θράκη, δοκιμάζονται από την αυξανόμενη ροή προσφύγων. Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο των δουλεμπόρων που δρουν ανεξέλεγκτα στα τουρκικά παράλια.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο Τούρκος Πρόξενος έθεσε το θέμα απλοποίησης στη διαδικασία έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας και αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη, μαζί με εκπρόσωπο της κυβέρνησης της χώρας του.