Συναντήσεις για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κω με την Κωνσταντινούπολη

kos-emitt2016

Το παρών με δικό της περίπτερο έδωσε η Κως στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΕΜΙΤΤ 2016» στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 4.000 εκθέτες.  Στo πλαίσιo της έκθεσης, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Κυρίτσης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Σιφάκης Ηλίας καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της «ΜΑΡΙΝΑΣ» κ. Μαραγκός Σεβαστιανός, είχαν επαφές και συναντήσεις με TourOperators και παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

Έγιναν επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, στις οποίες συζητήθηκαν οι δυνατότητες έναρξης πτήσεων προς την Κω και δημιουργίας τουριστικών πακέτων τόσο από την Κωνσταντινούπολη, όσο και από άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Παράλληλα, συναντήθηκαν και με δημοσιογράφους, τουριστικών και ειδησεογραφικών εντύπων, συζητώντας την πιθανότητα δημιουργίας ταξιδιών γνωριμίας στο νησί, για την ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας του νησιού στην γείτονα χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην Κωνσταντινούπολη, ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Σιφάκης, είχαν συνάντηση με την εκπρόσωπο του ΕΟΤ στην Τουρκία για τον καλύτερο συντονισμό όλων των μελλοντικών ενεργειών του Δήμου στην αγορά της Τουρκίας.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ως στρατηγική επιλογή τη δυνατότητα συνεργασίας που διανοίγεται στον τομέα του τουρισμού με την Τουρκία, που μπορεί να αποτελέσει μια προνομιακή τουριστική αγορά για την Κω.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ηλίας Σιφάκης αναφέρει:
«Ανοίγουμε δρόμους σε νέες τουριστικές αγορές. Μία από αυτές είναι και η Τουρκία. Μπορούμε να αντλήσουμε ιδέες από την περίπτωση της Θεσσαλονίκης που κατάφερε να ανοίξει την τουρκική αγορά και να γίνει τουριστικός προορισμός με απευθείας πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Δήμος της Κω αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ενδυναμωθεί η τουριστική ταυτότητα του νησιού μας στη γείτονα χώρα. Είχαμε σημαντικές επαφές με tour operators αλλά και τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θα συνεχιστούν».