Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με Τούρκο Πρέσβη για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στον Αγροτικό Τομέα


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθ. Αθανάσιος Τσαυτάρης συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Kerim Uras.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης που θα έχει το φθινόπωρο, στην Τουρκία, η Μεικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδος-Τουρκίας. Σε αυτήν θα συμμετέχει και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος θα έχει συνεργασία με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο κ. Τσαυτάρης και ο Τούρκος Πρέσβης συζήτησαν για την πιο έντονη δραστηριοποίηση της ελληνοτουρκικής συντονιστικής επιτροπής, ώστε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας στον Αγροτικό Τομέα, είτε με τη διεύρυνση της εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών και την ενίσχυση των εξαγωγών, είτε με επενδυτικές δραστηριότητες  και στις δύο πλευρές, σε διάφορους τομείς.

Τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που άπτονται της αλιείας και της αειφόρου διαχείρισης του αλιευτικού κεφαλαίου στο Αιγαίο, μετά και την επιστροφή του τομέα της Αλιείας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.