Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τον Πρέσβη της Τουρκίας

Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Yaşar Halit Çevik είχε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σεβαστάκης τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.  Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, που αφορούν τη σχέση των δύο χωρών σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σεβαστάκης, αφού καλωσόρισε τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας, επισήμανε τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη ισόρροπης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τη θετική δυναμική που αυτή μπορεί να λάβει στο μέλλον. Τόνισε ότι η συνεργασία και η ανάπτυξη πρέπει να στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και τη Δημοκρατία και ότι οι δύο χώρες που βρίσκονται στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας και ανάπτυξης.

Τόσο ο κ. Σεβαστάκης όσο και ο κ. Çevik αναφέρθηκαν στην ανάγκη τήρησης της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Κατά τη συζήτηση σημειώθηκε ότι η νέα επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται και στις δύο χώρες αλλά και η γειτνίαση μπορούν να οργανώσουν ένα πεδίο βαθύτερης συνεργασίας. Οι συνομιλητές αναφέρθηκαν επίσης στα σημεία σύγκλισης των δύο χωρών, καθώς και στις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός και ο τουρισμός.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία