Με τον Δήμαρχο του Κεντρικού Δήμου της Άγκυρας συναντήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης

Τον Δήμαρχο του Κεντρικού Δήμου της τουρκικής πρωτεύουσας (Cankaya), Μπουλέντ Τανίκ και τον πρώην Δήμαρχο της τουρκικής πόλης Ντιντιμ, Μεχμέτ Σοϋσαλάν, υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, το μεσημέρι, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, βρέθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επικαιρότητας όπως οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς επίσης το ενδεχόμενο της ανάπτυξης τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των τριών πόλεων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ενημέρωσε τους Τούρκους συναδέλφους του για θέματα της αρμοδιότητας του και για το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο του Καλλικράτη που εφαρμόζεται στη χώρα μας. Επίσης στο πλαίσιο των εκπεφρασμένων θέσεων της Δημοτικής Αρχής για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης ανέφερε τη βούληση των αρχών και των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης για συνεργασία και κοινή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που αφορούν την επιχειρηματικότητα, τις πολιτιστικές δράσεις και τον Τουρισμό.  Επιπλέον αναφέρθηκε στην άριστη επικοινωνία που ανάπτυξε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τις προξενικές αρχές της Τουρκίας και στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής με στόχο την προσέλκυση τουριστών από τη γειτονική χώρα.

Στα κοινά πολιτιστικά στοιχεία που μπορούν να ενώσουν αντί να διχάσουν τους δύο λαούς, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος του Κεντρικού Δήμου της Άγκυρας Μπουλέντ Τανίκ, σημειώνοντας την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «μεσογειακή οικονομική κρίση». Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η συμμετοχή σε κοινές πολιτιστικές δράσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των τριών πόλεων.

GRTRnews