Ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον 14χρονο μαθητή που είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για ένα αυτοχέδιο ρολόι

ahmed-mohamed

Ο Αχμέντ Μοχάμεντ, ο 14χρονος σουδανικής καταγωγής αμερικανός μουσουλμάνος που έγινε διάσημος στο Ίντερνετ τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη σύλληψή του στο Τέξας, πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Νταβούτογλου, βρίσκεται στις ΗΠΑ για την 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θέλησε να δηλώσει έμπρακτα την υποστήριξή του στον νεαρό Μοχάμεντ για την ταλαιπωρία που υπέστη όταν ένα ρολόι που έφτιαξε σαν εργασία για το σχολείο του, θεωρήθηκε από τη διεύθυνση σαν πιθανή βόμβα με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι αρχές και να συλληφθεί.

Η πρόσκληση από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά ενέργειες που έγιναν προκειμένου να επανορθωθεί το σφάλμα και να κατευναστεί το οργισμένο πλήθος του Ίντερνετ, χάρη στο οποίο η υπόθεση πήρε δημοσιότητα· μεταξύ των ενεργειών αυτών, ξεχωρίζει η πρόσκληση του μαθητή στο Λευκό Οίκο από τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η οικογένεια Μοχάμεντ φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου ωστόσο καθώς προέρχεται από τον ηγέτη μιας μουσουλμανικής χώρας –στο ίδιο πλαίσιο, ο πατέρας του έφηβου Αχμέντ, Μοχάμεντ Ελ Χασάν Μοχάμεντ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και προς το Ίδρυμα Τουρκέν για την υποστήριξή τους.

 


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία