Συναντήσεις Νταβούτογλου στην Αθήνα με Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών

Η προετοιμασία της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας η οποία θα συγκληθεί την επόμενη χρονιά στην Τουρκία, θα βρεθεί μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Στις 10.00 ο Αχμέτ Νταβούτογλου, θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 συνέντευξη Τύπου ενώ στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Τούρκο ομόλογό του.

Στο επίκεντρο των επαφών Νταβούτογλου στην Αθήνα, θα βρεθεί η προετοιμασία της επόμενης συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που αναμένεται να συγκληθεί το 2013 στην Τουρκία.

Η επισκόπηση της προεργασίας που έχει ήδη γίνει, ο προσδιορισμός της θεματικής του και η προετοιμασία των επόμενων βημάτων, είναι ορισμένες διαστάσεις του θέματος που πρόκειται να εξεταστούν.

Στις διμερείς συνομιλίες αναμένεται επίσης να γίνει μια ανασκόπηση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, της ευρωπαϊκής διαδικασίας της Τουρκίας και να συζητηθεί η έλλειψη προόδου στο Κυπριακό.

Κατά πληροφορίες, οι δύο αντιπροσωπείες θα εξετάσουν τη διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, δεδομένου ότι ο μεγάλος όγκος παράνομων μεταναστών εισέρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία και ότι το πρόβλημα ενδέχεται να επιδεινωθεί υπό το φως των εξελίξεων στη Συρία.

Πηγή: ert.gr