Σύλληψη δύο ατόμων που έφερναν από την Τουρκία ηρωίνη

Δύο υπήκοοι Τουρκίας, μία 25χρονη και ένας 44χρονος συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για μεταφορά και εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα.

sylipsi-atomon-iroini2Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων μεταφοράς από χώρες του εξωτερικού και εισαγωγής στην Ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίσθηκαν η 25χρονη, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εισαγωγή από την Τουρκία και ο 44χρονος συνεργός της, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό των ενεργειών της.

Όπως εξακριβώθηκε, η 25χρονη που επέβαινε σε τουριστικό λεωφορείο μετέφερε την κατασχεθείσα ποσότητα ηρωίνης, μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, από την Τουρκία στην Θεσσαλονίκη μέσω Κήπων Έβρου.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 25χρονης στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -5.160,4- γραμμ., δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσσαλονίκης.