Στην αγορά της Τουρκίας εισέρχεται ο όμιλος ΕΛΤΟΝ

Oι εγκαταστάσεις της ΕΛΤΟΝ στη Σίνδο

 

Στην κατ’αρχήν υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών εταιρείας με έδρα στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε ο όμιλος της ΕΛΤΟΝ ΑΕΒΕ στο πλαίσιο της ανάπτυξης των εμπορικών του δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ η εταιρεία – στην οποία ο όμιλος δεν είχε έως τώρα συμμετοχή – έχει αντικείμενο όμοιο με αυτό της δραστηριότητας του ομίλου, που είναι η προώθηση πρώτων Υλών και Χημικών Α Υλών.

Το εκτιμώμενο τίμημα δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των τοπικών αρχών ως εκ τούτου η ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ θα ενημερώσει περαιτέρω το επενδυτικό κοινό σχετικά με τις όποιες εξελίξεις.

Η ΕΛΤΟΝ ΑΕΒΕ δραστηριοποιείται τα τελευταία 35 χρόνια στην εμπορία και διανομή πρώτων υλών βιομηχανίας.  Οι κύριοι τομείς κάλυψης είναι αυτοί των φαρμάκων, καλλυντικών, επεξεργασίας νερού, κλωστοϋφαντουργίας, βυρσοδεψείων, οικοδομικών υλικών, αγροχημικών και τροφίμων.

Η έδρα της εταιρίας είναι στον Αυλώνα Αττικής, και εκτός του υποκαταστήματος Βορείου Ελλάδος στην Σίνδο, η εταιρία έχει επεκταθεί μέσω θυγατρικών εταιριών στις αγορές της Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας, και πολύ πρόσφατα στην Ουκρανία.