Στην Τουρκία η Chipita

Το βήμα που πολλοί ζήλεψαν αλλά λίγοι τόλμησαν, δηλαδή να πραγματοποιήσουν παραγωγική επένδυση στη γειτονική αλλά και τόσο ιδιαίτερη αγορά της Τουρκίας, επιχειρεί η Chipita.

Eπένδυση, η οποία όταν υλοποιηθεί, θα αποτελέσει μια από τις λίγες παραγωγικές επενδύσεις από ελληνικό όμιλο στο κομμάτι των καταναλωτικών επώνυμων προϊόντων στη γείτονα χώρα.

Όπως δήλωσε στο Euro2day ο ισχυρός άνδρας της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, η εταιρεία εξετάζει τις προοπτικές και δυνατότητες που προσφέρει η Τουρκική αγορά εκπονώντας συγκεκριμένο business plan.

Ειδικότερα το διάστημα αυτό σχεδιάζονται τα βήματά για την επέκταση στη γείτονα χώρα, επένδυση η οποία όταν λάβει το «πράσινο φως» θα υλοποιηθεί, μέσω της δημιουργίας παραγωγικής μονάδας.

Η εν λόγω μονάδα θα δημιουργηθεί στην Κωνσταντινούπολη και το ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 12-13 εκατ. ευρώ.

Το άνοιγμα θα γίνει από την Chipita, ενώ θα υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργασία με την Frito Lay, θυγατρική της Pepsico στον κλάδο των snack, σε ότι αφορά στο κομμάτι της διανομής.

Συνεργασία η οποία διευρύνει την μακροχρόνια επιχειρηματική σχέση που έχει κτίσει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός όμιλος με τον πολυεθνικό κολοσσό.

Euro2day / Αλεξάνδρα Γκίτση