«Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας» Ένα μουσικό διαπολιτισμικό ταξίδι από το χθες στο σήμερα

Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας! Ένα οπτικοακουστικό μουσικό έργο διάρκειας περίπου 18 λεπτών, το δεύτερο βίντεο της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» μετά τον «Ερωτόκριτο», θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 29 Μαϊου 2017, στις 20.00.

110 καλλιτέχνες, 70 διαφορετικές τοποθεσίες, 10 σμυρνέικα τραγούδια!

 

Τη Δευτέρα 29 Μαϊου στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ολόκληρο το μουσικό έργο στο κοινό, θα μιλήσουν άνθρωποι από το χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, καθώς και καλλιτέχνες και συνεργάτες της ομάδας.

Δέκα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της Μικράς Ασίας και ειδικότερα της Σμύρνης, συνθέτουν ένα πλουραλιστικό μωσαϊκό, μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική προσέγγιση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαπολιτισμικότητα.

Τα γυρίσματα του έργου, το οποίο έχει διάρκεια 18 λεπτά, έχουν πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 70 διαφορετικές τοποθεσίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μικρασιατικές κοιτίδες του προσφυγικού ελληνισμού.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά και καλλιτέχνες από το εξωτερικό, με γυρίσματα σε περισσότερες από 70 διαφορετικές τοποθεσίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μικρασιατικές κοιτίδες του προσφυγικού ελληνισμού.

Στο οπτικοακουστικό αυτό έργο ερμηνεύουν (αλφαβητικά) οι:
Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Lamia Bedioui, Εύα Βόγλη, Αυγερινή Γάτση, Σαβίνα Γιαννάτου, Alexandra Gravas, Ειρήνη Δερέμπεη, Δώρος Δημοσθένους, Νίκος Ζιώγαλας, Fide Köksal, Λυδία Κονιόρδου, Καίτη Κουλλιά, Παναγιώτης Λάλεζας, Ηλίας Λιούγκος, Σόλων Λέκκας, Βασίλης Λέκκας,  Andre Maia, Maria Markesini, Martha Moreleon, Γιώργος Μπαγιώκης, Σπυριδούλα Μπάκα, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Νιτσοπούλου (Anemos), Νίκος Ξυδάκης, Γιάννης Παλαμίδας, Σοφία Παπάζογλου, Έλλη Πασπαλά, Δημήτρης Πουλικάκος, Αφεντούλα Ραζέλη, Ναταλία Ρασούλη, Fuat Saka, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη, The Burger Project (Σπύρος Μοσχούτης, Αλέξανδρος Γεωργουλόπουλος, Αλέξης Ιωάννου, Θάνος Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης), Αγγελική Τουμπανάκη, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη, Μπέττυ Χαρλαύτη,  Haig Yazdjian, Mc Yinka, Word of Mouth (Bασίλης ΕL Pap Chico, Αποστόλης Bitman) και η Παιδική Χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο συνθέτης και σολίστας Τάκης Φαραζής, σε συνεργασία με τον Θανάση Γκίκα και τον Δημήτρη Ιωαννίδη, μέλη της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά».

Ο διακεκριμένος σκιτσογράφος Soloup, συμμετέχει με σκίτσα του στο βίντεο, αλλά και οι καταξιωμένοι σκηνοθέτες Κοραής Δαμάτης (αφηγητής) και Πηγή Δημητρακοπούλου, σε συμβουλευτικό ρόλο.

Επίσης, συμμετέχουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, η  Ορχήστρα Εγχόρδων «Δημήτρης Δραγατάκης» του Εθνικού Ωδείου Αγ. Παρασκευής, μέλη του Χορευτικού Ομίλου «Χοροπατήματα» και η μικρή Παναγιώτα Αρχοντούλη.


Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Αθήνα
Τηλ.: 210 3418550 & 210 3418579

Διοργάνωση
«Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά»

Teaser video