Επιμελητήριο Ηρακλείου: Σεμινάριο «Γνωριμία με την Τουρκική Γλώσσα»

Τη δυνατότητα απόκτησης βασικών γνώσεων καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στα Τουρκικά προσφέρει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου το οποίο διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Γνωριμία με την Τουρκική Γλώσσα».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και σε οποιονδήποτε επιθυμεί μια πρώτη γνωριμία με την τουρκική γλώσσα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας και η ικανότητα πρόσληψης-κατανόησης και παραγωγής απλού λόγου. Η κατάκτηση και εμπέδωση της Τουρκικής φωνολογίας και του καθημερινού λεξιλογίου, η κατάκτηση της δεξιότητας επικοινωνίας, η κατανόηση αλλά και η παραγωγή πολύ απλού, καθημερινού γραπτού και προφορικού λόγου.

Θεματικές Ενότητες 

Αλφάβητο της τουρκικής γλώσσας και στοιχεία της τουρκικής φωνολογίας
Λεξιλόγιο: χαιρετισμοί, συστάσεις, αριθμοί, μέρες, μήνες, εποχές, ώρες κτλ.
Το Ρήμα: μορφοσυντακτικά φαινόμενα: «είμαι, ενεστώτας»
Επαγγέλματα, χώρες, γλώσσες – Ελεύθερος χρόνος
Στοιχεία ταυτότητας – Περιγραφή του εαυτού μας, κάποιου άλλου
Ονοματικά Συντάγματα και υπαρκτικό ρήμα VAR/YOK
Εξάσκηση προφορικού λόγου με εκφράσεις καθημερινής επικοινωνίας
Λεξιλόγιο για απλές εμπορικές συναλλαγές (τιμές, χρήματα, διαπραγματεύσεις)
Κατευθύνσεις και οδηγίες για προσανατολισμό στο δρόμο
Κοινές ελληνοτουρκικές λέξεις – Βασικός κατάλογος ρημάτων

Το σεμινάριο, διάρκειας 30, ωρών θα πραγματοποιηθεί από 13 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2015, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο 18:00 – 21:00.

Κόστος προγράμματος:  130 €

Εισηγητής: Γιάννης Βισκαδούρος, απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων με μεταπτυχιακό στην Τουρκολογία. Έχει διδαχτεί την ελληνική γλώσσα σε δύο πανεπιστήμια στην Ελλάδα και σε άλλα δυο στην Τουρκία. Έχει συμμετάσχει ως διερμηνέας σε ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές αποστολές, με την ίδια ιδιότητα έχει συνεργαστεί με διάφορους  δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και έχει αναλάβει μεταφράσεις διαφορετικών κειμένων. Εδώ και χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, την οποία έχει διδάξει και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχή στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κορωναίου 9. Τηλ: 2810-302730, 2810302736 &, φαξ 2810-227189. Υπεύθυνη: κα Μαίρη Βενιχάκη

e-mail:  venihaki@katartisi.gr  και info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ.