Πρώτο Online Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Των Βαλκανίων

Το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Βαλκανίων φιλοξενεί το altcine.com. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί μέσω Internet και είναι ανοιχτό σε όλους τους νέους έως 35 ετών από τις χώρες: Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και ΠΓΔΜ. Όλες οι ταινίες πρέπει να είναι κάτω των 15 λεπτών, υποτιτλισμένες στα αγγλικά και να είναι παραγωγές από το 2010 και μετά.

Η συνολική διάρκεια των ταινιών του φεστιβάλ είναι 360 λεπτά. Μόλις ο χρόνος αυτός συμπληρωθεί, καμιά άλλη ταινία δεν θα γίνεται δεκτή.

Δηλαδή, οι πρώτοι που θα υποβάλλουν την ταινία τους, αυτοί και θα διαγωνιστούν.

Μπορεί να ψηφίσει κάθε χρήστης του Internet, απ’όλο τον πλανήτη. Μόνος όρος το να δικαιολογήσει την ψήφο του και να κρίνει την ταινία.

Ο καλύτερος κριτής των ταινιών θα βραβευθεί από ειδική ομάδα με ένα βραβείο έκπληξη.

Με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κολεγίου, θα δοθούν ένα πλήρες τριετές πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε Bachelor (BA Film &TV Directing), ένα διετές και ένα μονοετές πρόγραμμα σπουδών κινηματογράφου.

Παράλληλα, σε όλους τους διαγωνιζόμενους του φεστιβάλ παρέχεται έκπτωση 20% αν αποφασίσουν να σπουδάσουν κινηματογράφο στο Μητροπολιτικό Κολέγιο.

Οι μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου, προσφέρουν από μηχανήματα και λογισμικά μέχρι δωρεάν επαγγελματικές υπηρεσίες που θα βοηθήσουν τους επίδοξους σκηνοθέτες να ολοκληρώσουν την επόμενη ταινία τους.

Η υποβολή ταινιών ξεκινά στις 16 Αυγούστου. Η ψηφοφορία ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Η βράβευση θα γίνει σε αίθουσα της Αθήνας και θα μεταδοθεί από τον δικτυακό τόπο του φεστιβάλ καθώς και από το altcine με αγγλικούς υπότιτλους.