Παραγωγή στην Τουρκία ξεκινά η ΧΑΛΚΟΡ

halcor

Μονάδα παραγωγής με τη συνεργασία τοπικού εταίρου ξεκινά η ΧΑΛΚΟΡ στην Τουρκία, ενώ η θυγατρική της Ελληνικά Καλώδια δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον της με αιχμή του δόρατος το νέο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Κορίνθου.

H πορεία του Ομίλου -σύμφωνα με το γενικό του διευθυντή κ. Περικλή Σαπουντζή- αναμένεται να ενισχυθεί μελλοντικά από δύο κινήσεις που ουσιαστικά έλαβαν χώρα μέσα στο 2014:

Πρώτον, την εξαγορά της εμπορικής εταιρείας Reynolds στη Γαλλία (διαθέτει δίκτυο στη χώρα και σε άλλα γαλλόφωνα κράτη και μετά το deal έχει διευρύνει σημαντικά την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων της).

Και δεύτερον, τη σύμπραξη με τοπικό διανομέα στην Τουρκία που εξελίσσεται σε μια από τις σπουδαιότερες αγορές για την ΧΑΛΚΟΡ, με στόχο τη δημιουργία από κοινού θυγατρικής εταιρείας (50%-50%), την τοπική παραγωγή και την αποφυγή του υψηλού μεταφορικού κόστους.

Ολόκληρο το σχετικό άρθρο στο euro2day

ΧΑΛΚΟΡ

Ο Όμιλος ΧΑΛΚΟΡ αποτελεί τον κλάδο παραγωγής και εμπορίας προϊόντων χαλκού της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, κατέχοντας σημαντική θέση τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια αγορά. Μέσα από μια ισχυρή παραγωγική βάση, η οποία περιλαμβάνει εργοστάσια στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ο Όμιλος ΧΑΛΚΟΡ παράγει και διαθέτει προϊόντα έλασης και διέλασης χαλκού, κραμάτων χαλκού και καλωδίων και είναι ο μοναδικός παραγωγός σωλήνων χαλκού στην Ελλάδα.