Ο Ζουλφί Λιβανελί στον Ιανό

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, ώρα 20.00 o Ανταίος Χρυσοστομίδης συζητά με τον γνωστό Τούρκο συγγραφέα Ζουλφί Λιβανελί, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) με αφορμή το βιβλίο του Σερενάτα, από τις εκδόσεις Πατάκη.

Σερενάτα

Όλα ξεκινούν μια κρύα ημέρα του Φεβρουαρίου του 2001, όταν η Μάγια Ντουράν, τριάντα έξι ετών, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Πανεπιστημίου της Ιστανμπούλ, υποδέχεται στο αεροδρόμιο της πόλης τον γερμανικής καταγωγής Αμερικανό καθηγητή Μαξιμίλιαν Βάγκνερ, ετών ογδόντα επτά.
Εκτελώντας την επιθυμία του καθηγητή, ο οποίος δίδαξε στο ίδιο Πανεπιστήμιο τη δεκαετία του ’30, η Μάγια τον οδηγεί σε μια παραλιακή κωμόπολη έξω από την Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου το 1941 ένα καράβι γεμάτο Εβραίους βυθίστηκε από τους Ρώσους στα παγωμένα νερά της Μαύρης Θάλασσας… Εκεί που θα αρχίσει τώρα να ξετυλίγεται το νήμα μιας μοναδικής ιστορίας αγάπης στη δίνη μιας μεγάλης τραγωδίας της ιστορίας του 20ού αιώνα. Και η Μάγια θα γίνει για πρώτη φορά κοινωνός μυστικών που αφορούν την ίδια της την οικογένεια…

Συγγραφέας : Λιβανελί Ζουλφί
Μεταφραστής : Ζαράγκαλης Θάνος
ISBN: 9789601644424
Σελίδες: 512
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: Δεκέμβριος 2012
Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: Φεβρουάριος 2013
Εκδόσεις Πατάκη

Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ

Κάθε μήνα, κάποιος γνωστός ξένος συγγραφέας, με έργο μεταφρασμένο στα ελληνικά, θα συνομιλεί με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη για τη ζωή του, το έργο του, τη λογοτεχνία, αλλά και θέματα που άπτονται της επικαιρότητας.