Ο βραβευμένος Τούρκος σκηνοθέτης Σεμίχ Καπλάνογλου θα παραβρεθεί στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2017, προκειμένου να παρουσιάσει σε πανελλήνια πρεμιέρα τη νέα του ταινία Σπόρος στο τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια».

Σπόρος/ Buğday
Δύο άνδρες στο κοντινό, πλην απροσδιόριστο μέλλον. Τι αναζητούν ο καθηγητής γενετικής σπόρων Δρ. Έρολ Έριν και ο επιστήμονας Τζεμίλ Ακμάν, που παράτησε μια λαμπρή καριέρα και ό,τι άλλο ήξερε, σε μια απαγορευμένη ζώνη που ονομάζεται Νεκρή Γη;

ADVERT

Σκηνοθεσία: Semih Kaplanoğlu
Σενάριο: Semih Kaplanoğlu, Leyla İpekçi
Μουσική: Mustafa Biber
Ηθοποιοί: Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigoriy Bobrygin
Παραγωγή: Kaplan Film Production
Συμπαραγωγή: Heimatfilm, Sophie Dulac Productions, The Chimney Pot, Galata Fil, ΤRT & ZDF / ArteΚαλλιτεχνική
Χρώμα: Ασπρόμαυρη
Χώρα Παραγωγής: Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Κατάρ
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 127

Σεμίχ Καπλάνογλου

ADVERT

Γεννήθηκε το 1963 στην Τουρκία. Είναι ένας από τους σημαντικότερους σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου. Ο Καπλάνογλου κέρδισε διεθνή αναγνώριση με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Egg (2007), η οποία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών. Το 2008, η ταινία του Milk έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και κέρδισε διεθνή βραβεία, όπως το Βραβείο FIPRESCI στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης. Το Honey (2010), που αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Γιουσούφ», κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε του ίδιου έτους. Ως παραγωγός συνέβαλε πρόσφατα στη δημιουργία της ταινίας Τα παιδιά του Σαράγεβο της Άιντα Μπέγκιτς, η οποία απέσπασε ειδική μνεία στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (2012). Το Grain είναι η έκτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Πρόγραμμα Προβολών

ΣTAYPOΣ TOPNEΣ Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 20:30
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 20:30

 

Τρέιλερ