«Ο Καζαντζάκης στην Πόλη: Η ζωή και το έργο του» – εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Εκδήλωση με θέμα «ο Καζαντζάκης στην Πόλη: Η ζωή και το έργο του» διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους 2017 για τον Νίκο Καζαντζάκη και με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατό του.

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, 19:00 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), κ. Γιώργο Στασινάκη, « Πρεσβευτή Ελληνισμού».

Συμμετέχουν ως ομιλητές:

Γιάννης Γιγουρτσής, εκπαιδευτικός- φιλόλογος στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, υπεύθυνος του τουρκικού τμήματος της ΔΕΦΝΚ (συντονιστής της εκδήλωσης)
Dr. Prof. Damla Demirözü, Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης -İstanbul Üniversitesi.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το τουρκικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και με την ευγενική χορηγία των Ιδρυμάτων Σταύρος Νιάρχος και Μποδοσάκη.

Η είσοδος γίνεται μόνο κατόπιν εγγραφής στη σελίδα

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα υπάρξει παράλληλη διερμηνεία στα Ελληνικά και τα Τουρκικά
Όλες οι διαλέξεις θα είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη “BLOD” (Bodossaki Lectures on Demand) (www.blod.gr).