Ο Τούρκος συγγραφέας Αχµέτ Ουµίτ στην Αθήνα

eglima-sto-pera

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 20:30, ο ΙΑΝΟΣ της Αθήνας (Σταδίου 24) και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν τον Τούρκο συγγραφέα Αχμέτ Ουμίτ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συγγραφείς του κόσμου».

Ο Τούρκος συγγραφέας Αχμέτ Ουμίτ έρχεται με αφορμή την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο «Έγκλημα στο Πέρα» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης θα μιλήσει με τον Αχμέτ Ουμίτ για τη ζωή του, το έργο του, τη λογοτεχνία αλλά και θέματα που άπτονται της επικαιρότητας.  Τη διερμηνεία θα κάνει ο Θάνος Ζαράγκαλης, μεταφραστής του βιβλίου.

 

 Ο Αχµέτ Ουµίτ

ahmet-umit

Γεννήθηκε το 1960 στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας και ζει στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Δηµόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήµιο του Μαρµαρά και Πολιτικές Επιστήµες στην Ακαδηµία Πολιτικών Επιστηµών της Μόσχας.

Παρ’ όλο που ξεκίνησε τη συγγραφική του ζωή γράφοντας ιστορίες, το πρώτο του έργο που κυκλοφόρησε ήταν η ποιητική ανθολογία με τίτλο «Η κρυψώνα του δρόμου. Το 1992, όταν εξέδωσε το «Η ξυπόλητη νύχτα», πήρε το βραβείο «Συγγραφής και Τέχνης του Φερίτ Μπαγίρ».

Το 1994 εκδόθηκαν η ιστορία «Μια κραυγή σκίζει την νύχτα» και το παιδικό βιβλίο «Παραμύθι μέσα στο παραμύθι». Η ένταση που υπήρχε σε όλα του τα βιβλία εμφανίστηκε ολοκληρωτικά στο «Ομίχλη και νύχτα», που εκδόθηκε το 1996. Το 1998 εκδόθηκε το «Άρωμα φόβου», το οποίο ανέτρεψε τα μέχρι τότε καλούπια των αστυνομικών μυθιστορημάτων και δημιούργησε πρότυπο. Ακολούθησε «Το κλειδί της Αγκάθα», που περιλαμβάνει αστυνομικές ιστορίες και το «Εγκλήματα με ονομασία προέλευσης». Το 2010 εξέδωσε το βιβλίο «Οι μνήμες της Κωνσταντινούπολης» με τεράστια επιτυχία.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα µυθιστορήµατά του «Μνήµες της Κωνσταντινούπολης» και «Η πύλη του δερβίση».

Είσοδος ελεύθερη.

 

 


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία