52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: “Noyla” του Τζεμ Εζτυφεκτσί

Στην ενότητα  Bραβευμένες ταινίες μικρού μήκους Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας 2011 θα προβληθεί στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η Noyla του Τζεμ Εζτυφεκτσί.  Η μικρή μήκους ταινία πήρε το πρώτο βραβείο στο φετινό Φεστιβάλ της Δράμας.

Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 – 20:00
TΩNIA MAPKETAKH: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 – 13:00

Σκηνοθεσία: Τζεμ Εζτυφεκτσί
Σενάριο: Cemil Kavukçu, Cem Öztüfekçi

Με τους: Ahmet Ozarslan, Volga Sorgu Tekinoglu, Nihat Ileri, Hikmet Karagoz, Saadet Isil Aksoy

Παραγωγή: Τουρκία-Γαλλία (2011)
Τύπος: 35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια: 25′

Υπόθεση
Δύο άνδρες, που συχνάζουν στο ίδιο μπαρ, ερωτεύονται μια μυστηριώδη νεαρή γυναίκα που βλέπουν απ’ το παράθυρο. Και οι δύο θα την αγαπήσουν με διαφορετικό τρόπο…

Cem Oztufekci
Γεννήθηκε στην Τουρκία το 1985. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Robert College και του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά. Η πρώτη του ταινία απέσπασε αρκετά βραβεία. Είναι παραγωγός και σκηνοθέτης μικρού μήκους ταινιών και επίσης εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής σε ανεξάρτητες παραγωγές. Αυτή είναι η δεύτερη μικρού μήκους ταινία του.

 Ο  σκηνοθέτης, Cem Oztufekci, στο Φεστιβάλ της Δράμας δήλωσε σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ότι η κρίση δεν θα έπρεπε να καταρρακώνει, αλλά αντίθετα να αποτελεί κίνητρο για νέες δημιουργίες. Επίσης, προέτρεψε τους Έλληνες σκηνοθέτες να συνεργάζονται με τη γειτονική, αλλά και με άλλες χώρες σε διάφορες παραγωγές.