Νέες τάξεις ελληνικών στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: τμήμα προφορικών και τμήμα ανάγνωσης λογοτεχνίας

Το πρόγραμμα διδασκαλίας ελληνικών στο Σισμανόγλειο Μέγαρο εμπλουτίζεται φέτος με δύο καινούρια τμήματα:

Τμήμα Προφορικών

Το Τμήμα Προφορικών απευθύνεται σε όσους έχουν βασική γνώση της ελληνικής γλώσσας (επίπεδα Α2.1-Α.2.2-Β1.1) και επιθυμούν να βελτιώσουν την κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου στην γλώσσα αυτή. Στο Τμήμα Προφορικών οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους, να αποκτήσουν μεγαλύτερη άνεση στην ομιλία τους και να εξοικειωθούν με τον επιτονισμό καθώς και με το φωνητικό-φωνολογικό σύστημα της ελληνικής. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα. Ώρα μαθήματος: 18.30 – 21.30.

Εγγραφές: 15 Οκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου

Έναρξη μαθημάτων:  12 Νοεμβρίου

Τμήμα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας

Το Τμήμα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει την βασική γραμματική της ελληνικής γλώσσας και επιθυμούν να φθάσουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο εξοικείωσης με την ελληνική γλώσσα γνωρίζοντας παράλληλα τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας. Στο Τμήμα Ανάγνωσης θα έχουμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε μια επιλογή διαφορετικών ειδών λογοτεχνικής παραγωγής στο πρωτότυπο (παραμύθι, διήγημα, μυθιστόρημα, ποίηση, θέατρο). Για κάποια από αυτά τα κείμενα υπάρχει τουρκική μετάφραση. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δύο εβδομάδες, την Παρασκευή. Ώρα μαθήματος: 20.00-22.00.

Εγγραφές: 15 Οκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου

Έναρξη μαθημάτων:  16 Νοεμβρίου

Όσοι επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θεωρούνται υπότροφοι και δεν οφείλουν δίδακτρα.  Tο πρόγραμμα  διδασκαλίας ελληνικών στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη βασίζεται στην οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:
1) Αίτηση χορήγησης υποτροφίας 
2) Δύο φωτογραφίες
3) Φωτοτυπία ταυτότητας
4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σισμανόγλειο Μέγαρο, İstiklal Caddesi No 60, Beyoğlu, İstanbul
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212- 244 86 40
email: yunandilkurslari@gmail.com