Το μιούζικαλ Zümrüd-ü Anka στη Θεσσαλονίκη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το ταξίδι του στα Βαλκάνια με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου το μιούζικαλ Zümrüd-ü Anka, του οποίου η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Haliç στις 6 Μαΐου 2016 και παρουσιάστηκε σε δέκα παραστάσεις στην EXPO 2016 στην Αττάλεια.

 

ADVERT

Η παράσταση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, θα φιλοξενηθεί επίσης στα Σκόπια, τα Τίρανα, το Σεράγεβο, το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ, το Βουκουρέστι ενώ η τελική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια (3 Δεκεμβρίου 2017) και έτσι θα ολοκληρωθεί το βαλκανικό ταξίδι.

Το Zümrüd-ü Anka αποτελεί ένα μιούζικαλ πολιτισμού που με την πολυφωνική του προσέγγιση, αποκαλύπτει τα βήματα του τουρκικού πολιτισμού ανά τον κόσμο μέσω διαφόρων μουσικών, χορευτικών και σκηνικών τεχνών. Το έργο εμπνεύστηκε από το έργο «Το Συνέδριο των Πουλιών» του Ιρανού ποιητή Φαρίντ Ουντίν Αττάρ που γράφτηκε το 1187.

ADVERT

Το μιούζικαλ το οποίο είναι μια μεγαλειώδης συνάντηση της παραδοσιακής τουρκικής μουσικής, η οποία αποτελείται από τραγούδια των παλατιών, από τραγούδια των χωριών, από νανουρίσματα, από τοπικούς λαϊκούς χορούς και από τελετουργίες, με την λογοτεχνία, την ιστορία, τον κάθε κλάδο της τέχνης και την αναπτυσσόμενη τεχνολογία, προσφέρει στο κοινό ένα σημαντικό ταξίδι.

Στο έργο, το κοινό θα βρει ένα ίχνος από τον εαυτό του, χωρίς να νοιώσει θρησκευτική, εθνική ή κοινωνική διάκριση.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Όλα τα πουλιά της χώρας των πτηνών ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν τον σουλτάνο τους Σιμούργκ πίσω από το Όρος Καφ (μυθικό βουνό που περιβάλλει την οικουμένη). Ωστόσο, το ταξίδι είναι μακρύ και δύσκολο.
Όσοι έχουν ελάχιστη επιθυμία και επιμονή, όσοι δίνουν βαρύτητα στα κοσμικά θέματα, ένας ένας εγκαταλείπουν αυτό το ταξίδι. Μπροστά από όσους προσπαθούν να φτάσουν στο Όρος Καφ, βρίσκονται επτά κοιλάδες, η μία πιο δύσκολη από την άλλη.
Επτά κοιλάδες, επτά περιοχές… Κοιλάδες επιθυμίας, έρωτα, επιδεξιότητας, ακαταδεξίας, συνένωσης, έκπληξης και φτώχιας.
Τα τριάντα πουλιά που καταφέρουν να διασχίσουν τις επτά κοιλάδες, αντί τον Σιμούργκ, τα περιμένει μία έκπληξη.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00
Ξενοδοχείο The Met, 26ης Οκτωβρίου 48.
Είσοδος ελεύθερη