Ο Mercan Dede στο Athens Technopolis Jazz Festival

mercan-dede

Την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 23.00 θα ανέβει στη σκηνή του Athens Technopolis Jazz Festival ο Mercan Dede, ένας από τους πιο δημιουργικούς σύγχρονους Τούρκους μουσικούς.

Ο Mercan Dede αντλεί από τα μουσικά / φιλοσοφικά διδάγματα της πλούσιας σουφικής παράδοσης και τα εφαρμόζει στη σύγχρονη μουσική – ακουστική ή ηλεκτρική / ηλεκτρονική. Έτσι πετυχαίνει να δίνει ένα καινούριο μουσικό μείγμα που έχει ιδιαίτερη αισθητική αξία τόσο στους σύγχρονους όσο και στους παραδοσιακούς κύκλους διεθνώς. Με την μουσική του ο Mercan Dede καλύπτει μια ευρεία ηχητική γκάμα που πιάνει από την tribal / house και την καθαρή παραδοσιακή ως την world jazz με ιδιαίτερη ευστροφία. Τα ταξίδια του Mercan Dede ανά τον κόσμο έχουν σαν αποτέλεσμα να ενσωματώνει στη μουσική του στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες και να έχει μια πραγματικά κοσμοπολίτικη άποψη.

Είναι συνθέτης, παραγωγός και ντισκ-τζόκεϋ, αλλά και δεξιοτέχνης οργάνων όπως το νέυ και το μπεντίρ. Δηλώνει κάτοικος Καναδά, γεννημένος στην ιστορική Προύσα, ενώ ταξιδεύει κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, με δεκάδες εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Ηγείται τριών σχημάτων, του Mercan Dede Trio, της Secret Tribe και του Mercan Dede Ensemble. 

 

poster-mercan-dede-athens

Athens Technopolis Jazz Festival
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη