Επέκταση των Mastic Spa στην Τουρκία


Η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της διεθνώς αποτελεί τον βασικό αναπτυξιακό άξονα της εταιρείας των φυσικών καλλυντικών Mastic Spa βασικό συστατικό των οποίων είναι η μαστίχα Χίου. Δεδομένου ότι η μαστίχα αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν με περιορισμένη διάδοση στο εξωτερικό, η επέκταση της εταιρείας γίνεται είτε μέσω συμμετοχής της σε διεθνείς εκθέσεις είτε μέσω συνεργασίας με τοπικούς παράγοντες και βεβαίως μέσω franchise, μέθοδος στην οποία η εταιρεία δίνει έμφαση.

Στο πλαίσιο αυτό, εισήλθε στην τουρκική αγορά συνεργαζόμενη με τοπικό επιχειρηματικό όμιλο, στοχεύοντας στην ανάπτυξη συνολικά 20 σημείων πώλησης. Για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, ο τουρκικός όμιλος θα επενδύσει συνολικά 2 εκατ. ευρώ έως το 2012. Το δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 25 αυτόνομα καταστήματα στην Ελλάδα και 7 σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία, ενώ σημαντικός είναι ο αριθμός shop in shop.

Ωστόσο, το franchsise αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της αλυσίδας και στα χαρακτηριστικά της επένδυσης ορίζεται ότι ένα κεντρικό κατάστημα έχει επιφάνεια 40 – 100 τ. μ. και το απαιτούμενο αρχικό κεφάλαιο ξεκινάει από τα 40.000 ευρώ. Στις περιοχές ενδιαφέροντος για περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας περιλαμβάνονται: Αττική, Πειραιάς, Χαλκίδα, Πάτρα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλαμάτα, Λαμία, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη, Σύρος, Αίγινα, Κέρκυρα, Κως, Εύβοια, καθώς και η Κύπρος και τα Βαλκάνια.