«Πολίτικες ιστορίες και εικόνες 15ος-20ός αι.», κύκλος ομιλιών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

politikes-istories

Στις 3 Νοεμβρίου ξεκινάει ο α’κύκλος ομιλιών με θέμα «Πολίτικες ιστορίες και εικόνες 15ος-20ός αι.» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ).

Στόχος του παρόντος κύκλου ομιλιών είναι να αναδειχθούν ορισμένες όψεις της ιστορίας των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης κατά την περίοδο των νεωτέρων χρόνων (από τον 15ο έως τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα) σύμφωνα με τα πορίσματα σχετικών με το θέμα όχι μόνο ιστορικών, αλλά και αρχιτεκτονικών ερευνών.

Δεδομένου ότι η τοπογραφία και η αρχιτεκτονική της Κωνσταντινούπολης έχουν μελετηθεί αρκετά από τους ειδικούς, θα παρουσιαστούν παράλληλα εισηγήσεις με ιστορικά και αρχιτεκτονικά θέματα.

Επιστημονικοί υπεύθυνοι του κύκλου είναι η Σοφία Ματθαίου, Εντεταλμένη Ερευνήτρια ΙΙΕ/ΕΙΕ, και ο Σάββας Τσιλένης, Δρ Αρχιτέκτων, Προϊστάμενος ΤΥ & ΔΜ/ ΕΙΕ.

Οι ομιλίες θα γίνονται κάθε Τρίτη (εκτός 17/11) στις 19.00 στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του ΕΙΕ (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα -στάση Μετρό Ευαγγελισμός) μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, και θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης για το σύνολο των εκδηλώσεων του κύκλου σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Μορφωτικές Εκδηλώσεις του ΕΙΕ παρέχονται στο τηλέφωνο 210 7273516 (κα Μαίρη Κοντογιάννη) και e-mail: mkont@eie.gr.

Oι ομιλίες θα μεταδίδονται απευθείας σε live streaming στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

politikes-istories2