Κέντρο διεθνών ιατρικών συνεδρίων η Κωνσταντινούπολη

conference_med

Περί τα 130 διεθνή συνέδρια με 75.864 συνέδρους φιλοξένησε η Κωνσταντινούπολη το 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Οργανωτών Συνεδρίων- ΙCCA, μπαίνοντας στους 10 κορυφαίους συνεδριακούς προορισμούς στον κόσμο. Το 20% των συνεδρίων αφορούσαν τον κλάδο της υγείας. Μέχρι και το Νοέμβριο του 2015, η Κωνσταντινούπολη είχε υποδεχθεί 40.000 συμμετέχοντες, εκ των οποίων το 45% αφορούσαν συμμετοχές σε ιατρικά συνέδρια.

Σημαντικός λόγος για την επιτυχία προσέλκυσης τέτοιων συνεδρίων είναι ο αριθμός των ιατρικών σχολών που διαθέτει η πόλη, οι οποίες ανέρχονται σε 17 και κατανέμονται στα 53 πανεπιστήμιά της.

Επιπλέον, η ιατρική υποδομή της Κωνσταντινούπολης, που περιλαμβάνει 233 νοσοκομεία με 32.000 κρεβάτια, καθιστά την πόλη μοναδικό σημείο συνάντησης συνέδρων από τον κλάδο της υγείας.

Οι αριθμοί για το 2016 προβλέπονται ακόμη υψηλότεροι, καθώς υπάρχουν ήδη 47 επιβεβαιωμένα διεθνή συνέδρια, με το 40% των συνέδρων να συμμετέχουν σε ιατρικά, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του CVB Κωνσταντινούπολης, Ozgul Ozkan Yavuz.

«Περιμένουμε οι επιδόσεις να είναι ακόμα υψηλότερες τους ερχόμενους μήνες, ανέφερε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ποιότητα και ποσότητα των ιατρικών συνεδρίων που θα διοργανωθούν στη χώρα. Ως CVB Κωνσταντινούπολης, στοχεύουμε να αναπτύξουμε ισχυρότερες συνεργασίες με τοπικές ιατρικές ενώσεις και να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας διοργανώνοντας ακόμη περισσότερα ιατρικά συνέδρια στην πόλη», επισήμανε η κ. Yavuz.

Η Τουρκία είναι ο 6ος μεγαλύτερος Προορισμός Ιατρικού Τουρισμού στον κόσμο. Εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι ασθενείς ταξιδεύουν κάθε χρόνο στη χώρα για να νοσηλευτούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία της, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: tornosnews.gr