Η Şadan Kaptanoğlu εξελέγη στην Αθήνα πρώτη γυναίκα πρόεδρος της BIMCO

H Şadan Kaptanoğlu με τον απερχόμενο πρόεδρο Αναστάσιο Παπαγιαννόπουλο

 

Η Şadan Kaptanoğlu, διευθύνουσα σύμβουλος της HI Kaptanoglu Shipping, εξελέγη πρόεδρος της BIMCO – της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ομοσπονδίας στον κόσμο – στη Γενική Συνέλευση της Αθήνας την Τρίτη 14 Μαΐου.

«Είναι ένα μεγάλο προνόμιο για μένα να προεδρεύω του Διοικητικού Συμβουλίου της BIMCO σε αυτή την κρίσιμη εποχή αλλαγής για ναυτιλία. Το περιβάλλον και η αλλαγή του κλίματος αποτελούν βασικές ανησυχίες και η αποστολή της ναυτιλιακής βιομηχανίας για να αγκαλιάσει αυτή την πραγματικότητα – και η παροχή λύσεων για την κάλυψη των περιβαλλοντικών προσδοκιών του κόσμου – θα είναι προτεραιότητα μου», λέει η νέα πρόεδρος της BIMCO.

H Kaptanoğlu, η οποία είναι εφοπλιστής από την Τουρκία, αναλαμβάνει μετά τον Έλληνα εφοπλιστή Αναστάσιο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος έχει συμπληρώσει τη διετή θητεία του ως Προέδρου.

«Η δύναμη και η βαθιά γνώση της BIMCO στο τεχνικό μέτωπο, παράλληλα με την υποστήριξη των μελών της, είναι απαραίτητα για την επίτευξη των κανονιστικών της εργασιών, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη BIMCO να διατηρήσει την ηγετική της θέση και την τεχνογνωσία της σε συμβάσεις και ρήτρες. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η νέα νομοθεσία είναι πρακτική και εφαρμόσιμη, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι συμβάσεις BIMCO είναι η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση νέων κανόνων», υποστηρίζει η Şadan Kaptanoğlu.

Η Kaptanoğlu αναλαμβάνει μετά από διετή θητεία ως πρόεδρος και θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της BIMCO.