Βιβλίο: Η αρχαία Ελλάδα στα τουρκικά

kitap_antik_yunan1

Στα τουρκικά μεταφράστηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο “The Illustrated Encyclopedia of Ancient Greece: A comprehensive history with 1000 photographs” (Εικονογραφημένη Εγκυκλοπαίδεια της Αρχαίας Ελλάδας: Μια Ολοκληρωμένη Ιστορία με 1000 Φωτογραφίες) του ιστορικού και ιστορικού τέχνης, Νάιτζελ Ρότζερς.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο μεγάλες ενότητες, με την πρώτη να εστιάζει στη στρατιωτική και πολιτική ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και τη δεύτερη στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και την κοινωνία. Όπως είναι αναμενόμενο, στις σελίδες του περιλαμβάνονται όλες οι φυσιογνωμίες που σημάδεψαν την κλασική ελληνική αρχαιότητα: πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες όπως ο Περικλής ή ο Μέγας Αλέξανδρος, ποιητές όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Αισχύλος και ιστορικοί και διανοητές όπως ο Όμηρος, ο Θουκυδίδης, ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης.

Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο οπτικό μέρος: το υλικό που παρέχεται είναι πλούσιο και καλύπτει όλες τις διαστάσεις της αρχαίας ελληνικής τέχνης και αρχιτεκτονικής, ενώ μνεία γίνεται και στην ελληνική μυθολογία και την επιρροή της στη θεματολογία των δημιουργών της περιόδου. Άλλωστε, ο κ. Ρότζερς είναι γνωστός για το ενδιαφέρον του για την τέχνη καθώς ένα σημαντικό μέρος του συγγραφικού του έργου σε βιβλία και αρθρογραφία αντλεί τη θεματολογία του από αυτή. Η τουρκική έκδοση έχει γίνει από τον εκδοτικό οίκο İşbank Cultural Publications.