Η Ορχήστρα Δωματίου Σμύρνης και στη Θεσσαλονίκη

Η Ορχήστρα Δωματίου Σμύρνης θα εμφανιστεί στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων» την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», Μ2).

Σολίστ στο βιολί θα είναι ο Οζάν Ακόλ (ιδρυτικό μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Σμύρνης) και στο φαγκότο ο Αντρίς Αρνικάν (μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Λετονίας και καθηγητής στην Ακαδημία Μουσικής στη Λετονία). Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Νασί Οτζγκους και το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Βιβάλντι και Κόνταλι.

Η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης (Izmir State Symphony Orchestra), μέρος της οποίας αποτελεί η Ορχήστρα Δωματίου Σμύρνης, ιδρύθηκε το 1975, αρχικά ως σύνολο μουσικής δωματίου. Πολύ σύντομα εμπλουτίστηκε και μετεξελίχτηκε σε Συμφωνική Ορχήστρα. Σήμερα, αριθμεί 160 μουσικούς στο δυναμικό της και αποτελεί ένα σύνολο υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, με σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της πολυφωνικής μουσικής στην Τουρκία. Εχει δώσει συναυλίες στο εξωτερικό, ενώ στο πλαίσιο περιοδείας το σύνολο πραγματοποίησε ηχογράφηση στο Τόκιο, αποσπώντας βραβείο για τον καλύτερο δίσκο στην Ιαπωνία.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα ταμεία του ΜΜΘ (25ης Μαρτίου και Μ. Κάλλας, τηλ. 2310 895938-9 και 2310 896000) καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10.00 -18.00, καθώς και από τα εκδοτήρια του ΜΜΘ στην Αριστοτέλους.