Γιορτή Πολυγλωσσίας στη Θεσσαλονίκη

Afisa polyglossias 2015

Η 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη Πόλις 2015» θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄1) από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015. Τη γιορτή διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ).

Στην 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας συμμετέχουν περισσότεροι από 115 φορείς της πόλης, πολιτιστικοί και μορφωτικοί σύλλογοι, ξένα Ινστιτούτα, σωματεία, σχολεία, Προξενεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που παρουσιάζουν ένα σύνολο δράσεων, μέσω των οποίων αναδεικνύεται ο γλωσσικός πλούτος που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις είναι και σχετικές με τα Τουρκικά.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015,  18:00-18:30
Χώρος: Αίθουσα νερού
Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας
«Γιατί οι Έλληνες ενδιαφέρονται να μάθουν Τουρκικά»
Μία παρουσίαση με βάση την έρευνα που έχει διεξαχθεί από Καθηγητή τουρκικής γλώσσας του ΑΠΘ πάνω σε 100 φοιτητές στο θέμα γιατί έχουν επιλέξει την τουρκική γλώσσα.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015,  21:00-22:00
Χώρος: Εξωτερικός χώρος αμφιθεάτρου
Συναυλία της χορωδίας Dragos Musiki Derneği

Σάββατο 23 Μαΐου 2015,  17:00-17:15
Χώρος: Εσωτερική σκηνή
4ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
Ο «παροιμιακός» λόγος μας ενώνει
Παρουσίαση παροιμιών και παροιμιακών εκφράσεων στη μητρική γλώσσα και σε άλλες γλώσσες που μιλούν οι μαθητές (xρήση διαφανειών, λεκτική και εικονική περιγραφή / αναπαράσταση). Υπεύθυνοι δράσης: Καλλιόπη Τζαβάρα, εκπαιδευτικός-καθηγήτρια αγγλικής, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, εκπαιδευτικός-καθηγήτρια φιλολογίας
Γλώσσες εκφοράς: Αγγλικά, Αλβανικά, Ρώσικα, Τουρκικά, Γεωργιανά.