Η Εθνική πουλάει το 100% της Finansbank

finansbank-turkey1

Προ των πυλών της απόφασης για την πώληση του 100% της Finansbank βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα αναδείξουν τα stress tests οδηγούν σε υποχρεωτική αναδιάταξη του επιχειρηματικού σχεδίου της ΕΤΕ.

Ούτως ή άλλως, το σχέδιο της προηγούμενης διοίκησης για την πώληση του 40% της θυγατρικής στην Τουρκία είναι πρακτικά ανενεργό και επιπλέον αποτελεί τη σημαντικότερη απόκλιση που παρουσιάζουν τα επιχειρησιακά πλάνα για τα οποία δεσμεύτηκαν οι τράπεζες στην DG Comp.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής, εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων που καλείται να πάρει για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, ανέθεσε στη Morgan Stanley και στην Goldman Sachs να διερευνήσουν την αγορά και να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διαγωνιστικές και άλλες διαδικασίες για την πώληση της τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν προγραμματισμένο την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου να υποβληθούν μη δεσμευτικές προσφορές για το 100% της Finansbank. Τελικά αποφασίστηκε να μετατεθεί για λίγες ημέρες η κατάθεση των προσφορών και θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Οκτωβρίου.

Περισσότερα στο newmoney