ΕΤΕΕ: 6,4 δις ευρώ οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία, 350 εκ. οι τουρκικές στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, συναντήθηκε χθες 14 Φεβρουαρίου 2017 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο. Στη συνάντηση ο κ. Κουτσίκος αναφέρθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών εμπορικών σχέσεων καθώς επίσης και στην ανάπτυξη των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία και των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών το 2016 έφτασε στα 4,2 δις ευρώ με τις ελληνικές εξαγωγές να υπερτερούν των εισαγωγών τουρκικών προϊόντων. Οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία έφτασαν τα 6,4 δις ευρώ ενώ οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα τα 350 εκατομμύρια ευρώ που εστιάζονται στον τουριστικό τομέα.

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον κ.Κατρούγκαλο για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου να πραγματοποιήσει Ημερίδα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη στις 8 Απριλίου 2017. Η συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων της ομογένειας με Αμερικανούς επιχειρηματίες με σκοπό την ανάπτυξη και συνεργασία των επιχειρηματικών σχέσεων των τριών χωρών αποτελεί στόχο για το Επιμελητήριο.