Ένας «μικρός ΟΗΕ» στην Αθήνα

dsa-mun

Aπό την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιείται το 18ο DSAMUN Συνέδριο («Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Γερμανικής Σχολής» – Deutsche Schule Athen Model United Nations) στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας.

Το DSAMUN αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές απ’όλο τον κόσμο και διεξάγεται σύμφωνα με τον κανονισμό της Χάγης.

Μέσω του θεσμού αυτού δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο στους μαθητές της ΓΣΑ και των υπόλοιπων ελληνικών σχολείων αλλά και σε εφήβους απ’ όλο τον κόσμο (Γαλλία, Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία, Αυστρία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σερβία, Παλαιστίνη κ.ά.), να γνωρίσουν από τη μία πλευρά τον τρόπο λειτουργίας του ΟΗΕ, να λάβουν μέρος σε πολιτικές συζητήσεις και από την άλλη να μάθουν να λειτουργούν μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Το 18o DSAMUN στο οποίο φέτος συμμετέχουν 500 μαθήτριες και μαθητές από 38 σχολεία και από 13 διαφορετικές χώρες είναι το μεγαλύτερο μαθητικό συνέδριο που διοργανώνεται στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σημαντικά στην Ευρώπη.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία