Ελληνοτουρκική συνάντηση φιλίας μοτοσικλετιστών

Διεθνής συνάντηση φιλίας μοτοσικλετιστών θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου, η οποία διοργανώνεται από την Παλλεσβιακή Οργάνωση Μοτοσυκλέτας και τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Κόλπου Αδραμυτίου, τον Ε.Κ.Μ.Ο.Κ. Παντουρκικό Σύνδεσμο Μοτοσικλετιστών υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Αθλητισμού Τουρισμού Δήμου Λέσβου, την Α.Δ.Ε.Λ. και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον 150 μοτοσικλετιστές από την Τουρκία και περισσότερα από 30 άτομα από διάφορες μοτοσικλετιστικές λέσχες της Ελλάδας. Στόχος είναι η συμβολή στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων και στην προβολή του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Το εν λόγω γεγονός αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία προώθησης μορφών τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος όπως είναι οι διακοπές με μοτοσικλέτα, εφόσον οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν εκδρομές στο νησί αλλά και τουριστικούς περιπάτους στην πόλη. Οι δράσεις της διοργάνωσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δύο ψυχαγωγικές βραδιές στο χώρο της πλαζ «Τσαμάκια» και εκδρομή με τις μοτοσικλέτες στο νησί.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 3/8
Πλαζ Μυτιλήνης, καλωσόρισμα και κέρασμα μοτοσικλετιστών με συμμετοχή χορευτικών τμημάτων

Σάββατο 4/8
Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Πλαζ και βραβεύσεις συμμετεχόντων

Κυριακή 5/8
Επισκέψεις σε χωριά του νησιού