Ελληνοτουρκική συνεργασία για τα παιδιά με καρκίνο πρότεινε η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα»

Μια ζωγραφιά από τα παιδιά, που νοσηλεύονται στην  Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ήταν το καλωσόρισμα του Τούρκου πρέσβη και της συζύγου του.

Τον κύριο Κεριμ Ουράς και την σύζυγό του Ζεϊνέπ, υποδέχθηκε εγκάρδια η πρόεδρος του συλλόγου Ελπίδα κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο του νοσοκομείου και παράλληλα πρότεινε τη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της Υγείας για τα παιδιά με καρκίνο.
 
«Επιπλέον, έχοντας επίγνωση της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στην Τουρκία, στον τομέα της θεραπείας του παιδικού καρκίνου, θα ήθελα να προτείνω να κάνουμε μαζί ένα βήμα προστά. Να δημιουργηθεί μια επίσημη συνεργασία μεταξύ του νοσοκομείου μας και του Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Τουρκία. Η συνεργασία για την ασφάλεια των παιδιών και για τη σκληρή τους μάχη κατά του καρκίνου, θα ήταν μια συμμαχία της ζωής ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, που θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας στην περιοχή μας και θα κάνει το αίσθημα της ελπίδας ακόμη ισχυρότερο για τις οικογένειες και τα παιδιά που υποφέρουν.» σημείωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

O κύριος Ουράς συνεχάρη τον επιχειρηματία κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη και την σύζυγό του Μαριάννα για το πλούσιο φιλανθρωπικό τους έργο.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τα ωραία σας λόγια Μαριάννα και φυσικά τον Βαρδή, ο οποίος είναι ένας πολύ ισχυρός και σπουδαίος επιχειρηματίας που διαθέτει το κύρος του και τα χρήματα για φιλανθρωπίες. Αυτό δεν είναι κάτι που το κάνει ο καθένας και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Είμαστε  πολύ εντυπωσιασμένοι από το όμορφο νοσοκομείο εδώ. Έτσι θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω οτι θα κάνω οτι καλύτερο μπορώ για να φέρω αυτό το νοσοκομείο σε επαφή με το τουρκικό σύστημα υγείας και το τουρκικό ογκολογικό νοσοκομείο γιατί γνωρίζω ότι έχουν πολλές δυνατότητες και έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στον τομέα της υγείας.  Η περίθαλψη είναι δωρεάν για κάθε πολίτη σε κάθε νοσοκομείο, ιδιωτικό και μη.» τόνισε ο Τούρκος πρέσβης.

Η κυρία Βαρδινογιάννη επεσήμανε ότι βασική προτεραιότητα του συλλόγου Ελπίδα είναι  η στήριξη των άπορων παιδιών και των οικογενειών τους με την  κάλυψη των βασικών αναγκών,  τρόφιμα και θέρμανση,  όταν πλέον βγουν από το νοσοκομείο.

Πηγή: star.gr